luni, 24 februarie 2014

Actele de identitate cu cip

    In cartea Apocalipsei, Sfantul Apostol  si Evanghelist Ioan ne dezvaluie,in capitolul 13,ca lepadarea crestinilor de Hristos se va concretiza,faptic,prin acceptarea unui semn,sau a unui numar pe mana sau pe frunte.E vorba de un numar de om,sase sute saizeci si sase.
    Deasemenea,in ultimul capitol,Sfantul Apostol previne pe oricine sa nu adauge nimic le cele primite de el,prin revelatie.Asta inseamna nici macar o iota.
    Din moment ce actele de identitate care contin cip,biometrice sau nu,nu s-au pus inca pe mana sau frunte,a considera pe cineva lepadat de Hristos daca le are,inseamna a adauga ceva dupa mintea noastra la cartea Apocalipsei,adica exact ceea ce Sfantul Evanghelist ne-a prevenit sa nu facem.
     Evident,aceste acte sunt o treapta premergatoare pecetei.E clar pentru toti care cunosc situatia.Evident ca nu le vrem.Evident ca nu ne vrem identitatea asociata (chiar si in scriptele statului) cu acest cip.Evident ca ne pot urmari prin ele orice miscare.Dar cartea Apocalipsei nu ne dezvaluie ca ar fi pecetluirea!Nu e bine sa ramanem neprevazatori,dar nici sa adaugam de la noi la o carte a Sfintei Scripturi revelata de la Duhul Sfant.
      Daca aceste acte ar fi lepadare s-ar fi spus,doar exista ideea de identitate din punct de vedere administrativ si in vremea Sfantului Apostol.Exista pana si notiunea de cetatenie,Sfantul Apostol Pavel,putea demonstra printr-un acte (cel mai probabil) ca era cetatean roman.
      Nu e vorba de inserarea numarului 666 intr-un act.De exemplu identitatea Sfantului Apostol Pavel era deja asociata scriptic prin acest act de cetatenie cu Imperiul Roman,care era idolatru.Asta inseamna ca prin acel act Sfantul Apostol era apostat?
        Deaceea,,nici identitatea noastra,asociata intr-un act oficial (electronic,sau nu) nu este lepadare.Astfel,devine mai clar de ce , in cartea Apocalipsei,se insista ca lepadarea se va produce prin integrarea in corp,in fiinta omului, a acestui semn diabolic.
       Cum va actiona acest semn imprimat in trup,este (inca) o taina.Poate va anula vointa libera de a fi cu Hristos,printr-un control exercitat prin el de la distanta,de catre stat.Poate va fi altfel.Dar cert e ca cine il va primi pe frunte sau pe mana,se va lepada de Hristos.Asa avem de la Duhul Sfant,si nu altfel.
        Sa nu adaugam,din infierbantare, nimic la ceea ce Biserica ne-a lasat.Sa fim intelepti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu