luni, 14 ianuarie 2013

Stephen Hawking ma face sa zambesc

    Stephen Hawking ma face sa zambesc.Asta se intampla cand aud cum gandeste  problema existentei lui Dumnezeu.Am aflat-o din "Stephen Hawking's grand design" de la Discovery Science.Observati ca titlul parodiaza sintagma "intelligent design",iar Stepehen pe cei care cred in aceasta idee,desi se scuza,de forma,asiguradu-ne ca nu jigneste credinta nimanui.La sfarsitul materialului concluzioneaza ca: nu exista Dumnezeu,rai,viata de apoi,asa ca trebuie neaparat sa ne bucuram de viata asta,singura pe care o avem.Iata si argumentatia:
 1.Este imobilizat nu pentru ca a suparat pe Cineva de Sus,ci din cauza unor legi ale naturii,legi foarte puternice;
2.Legile acestea sunt imuabile,oamenii le-au descoperit in timp (vezi Aristarh si Galilei), asa ca nu trebuie sa mai recurgem pentru explicatii la divinitate;
3.Nici macar pentru aparitia universului nu trebuie sa recurgem la existenta lui Dumnezeu,fiindca:
    a.Universul a aparut prin explozia unui punct originar(Big Bang);
    b.Cum a aparut acest punct din nimic?Simplu,ce,particulele subatomice nu apar intr-un loc si dupa aia dispar, si apar,ca din neant, intr-altul?
    c.De fapt nu neaparat ar fi asta explicatia aparitiei punctului din nimic,dar,n-ati vazut ca intr-o gaura neagra,timpul nu exista din cauza imensei gravitatii,deci
   d.la fel a fost si cu punctul originar in care timpul nu exista,deci
   e.daca nu exista timp inainte de punctul originar,inseamna ca Dumnezeu nu exista inainte de el,deci nu l-a putut crea;
 4.asadar nu trebuie sa mai recurgem la Dumnezeu pentru a ne explica cum a aparut universul,deci
 5.Dumnezeu nu exista.

Ce spui tu,straine!?

3.b.Particulele subatomice nu se materializeaza din nimic,chiar daca isi schimba des pozitia,pur si simplu nu putem determina precis locatia lor (Heisenberg).Asta nu inseamna ca un neutron se materializeaza din nimic.Asa ceva nu s-a observat.
3.d admitand,de dragul discutiei doar, ca acel punct originar ar fi existat,normal ca in el sau inainte de el nu exista timp,doar spui ca a aparut din nimic.Nimic inseamna nimic,adica nici timp.Nu era necesara analogia cu gaura neagra care,din contra e ceva,si inca ceva foarte dens.
3.e.Pai daca pornesti de la ipoteza ca anterior punctului originar a fost nimicul,atunci Il excluzi din start si pe Dumnezeu (inca din ipoteza),asa ca pentru tine nu exista nimic inainte,nu numai timpul, ci nici Dumnezeu,asa ca tu iei de buna de la inceputul demonstratiei premiza pe care vrei s-o demonstrezi dupa aia.Halal demonstratie: fratilor inainte de univers eu cred ca nu a fost nimic,asa ca am demonstrat ca Dumnezeu nu exista  -  aici chiar aproape ca am ras
4.Dumnezeu nu are nevoie de timp ca sa creeze universul,El fiind supratemporal

In fine,cam dezamagitor pentru o minte atat de ascutita si mediatizata.."in my mind, i am free.." zice el..

Trist.

Un comentariu:

  1. Ei, Ștefănel este prizonierul propriilor frustrări, un om simplu care nu reușește să se ridice deasupra concepției umanist-occidentală, care promovează succesul personal cu orice preț ... iar el nu este deplin un om de succes căci e redus fizic la stadiul de ... crizantemă.

    RăspundețiȘtergere